Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Τη Δευτέρα τα συγκριτικά στοιχεία

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Τη Δευτέρα τα συγκριτικά στοιχεία

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας. Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους σε σύνδεσμο του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά, θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2021 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

Πάνω από τους μισούς λαμβάνουν αποτελέσματα με sms

Συνολική εικόνα θα υπάρχει από την επόμενη Δευτέρα, όταν το υπουργείο Παιδείας δώσει στη δημοσιότητα τα συγκριτικά βαθμολογικά στοιχεία όλων των υποψηφίων.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους λαμβάνουν για πρώτη φορά με sms τα αποτελέσματα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Μάλιστα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτκής Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι πάνω από 70.000 μαθητές, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία.

Τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αυτονόητο βήμα. Οπότε, σήμερα οι μαθητές θα λάβουν τους βαθμούς τους με αυτόν τον τρόπο». Επιπλέον, ο υπουργός διευκρίνισε ότι και για τη σχολή που εισάγονται οι μαθητές, η ενημέρωση θα γίνει με τον ίδιο τρόπο και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» σε όλους και όλες.

Σε ερώτηση πόσο δύσκολη ήταν η υλοποίηση αυτού του νέου τρόπου ενημέρωσης των μαθητών, ο Κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι το εγχείρημα «απαιτούσε καλή συνεργασία και η συνεργασία μας με το υπουργείο Παιδείας είναι πάρα πολύ καλή».

«Το πιο δύσκολο είναι να μπορέσεις να σκεφτείς έναν νέο τρόπο να εξυπηρετείς τον πολίτη. Η τεχνολογία είναι ένα μέσο για να κάνεις πολύ απλά την εξυπηρέτηση του πολίτη ευκολότερη και καλύτερη», πρόσθεσε.