7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Παγώνη: Τη Μύκονο θα ακολουθήσουν και άλλα «πορτοκαλί» νησιά

Παγώνη: Τη Μύκονο θα ακολουθήσουν και άλλα «πορτοκαλί» νησιά
AP Images

Τη Μύκονο θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά από ό,τι φαίνεται, δήλωσε σήμερα Δευτέρα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, στη σκιά του lockdown που επιβλήθηκε στο κυκλαδίτικο νησί.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αρκετά νησιά είναι σήμερα «πορτοκαλί» και «πρέπει να πέφτει το πρόστιμο το ένα μετά το άλλο και να κλείνουν τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα». 

«Ας πούμε ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων έχει εμβολιαστεί. Αρχίζουν τα πάρτι στις βίλες, έχουν δίκιο οι επιχειρηματίες εκεί έγινε το πρόβλημα με 1000 – 2000 άτομα πάρτι. Από εκεί ξεκίνησε η αιτία» ανέφερε για τη Μύκονο η Μ. Παγώνη. 

Να εμβολιαστούν οι άνω τρων 50«Να πάνε να εμβολιαστούν οι 50+ και οι νέοι να γίνονται εμβολιασμοί σε πλατείες, μπαρ, έξω από τις εκκλησίες με συνεργεία για εμβολιασμούς» πρότεινε. 

«Έχουμε φτάσει στη μετάλλαξη Δέλτα αύριο θα είναι η Έψιλον, είναι πολύ μακριά ακόμα… Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα» σημείωσε ερωτηθείσα για τις εκτιμήσεις για 8.000 και 10.000 κρούσματα το προσεχές διάστημα. «Δεν έχουμε νοσηλείες πολλές στα νοσοκομεία αλλά υπάρχει σταδιακή αύξηση. Οι ΜΕΘ θα αργήσουν πολύ ακόμα» σημείωσε πάντως. «Είναι υποτιμητικό να λένε σε εμάς τους γιατρούς μη γιατροί κάντε το εμβόλιο. Είναι τραγικό αυτό…» δήλωσε η Μ. Παγώνη.