7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Π. Τσακλόγλου: Οι σημερινές επικουρικές συντάξεις δεν επηρεάζονται

Π. Τσακλόγλου: Οι σημερινές επικουρικές συντάξεις δεν επηρεάζονται

«Η προτεινόμενη μεταρρύθμιση αφορά τη σταδιακή μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης από διανεμητική σε κεφαλαιοποιητική, ενώ οι κύριες συντάξεις παραμένουν στο διανεμητικό σύστημα», επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, ενόψει της παρουσίασης στο υπουργικό συμβούλιο του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης.

Μιλώντας στο Real News εξήγησε ότι «οι εισφορές των νέων ασφαλισμένων, αντί να χρησιμοποιούνται για την πληρωμή των συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων, θα τοποθετούνται σε ατομικούς λογαριασμούς, θα επενδύονται και οι συντάξεις όσων συμμετέχουν στο νέο σύστημα θα καθορίζονται από το συνολικό ύψος των εισφορών τους και τις αποδόσεις των επενδύσεών τους».

«Κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να έχει πλήρη πληροφόρηση για τον ατομικό του λογαριασμό ανά πάσα στιγμή, μέσω πρόσβασης από το κινητό του τηλέφωνο ή και τον υπολογιστή του πρόσθεσε.

Επίσης, όσον αφορά τη διασφάλιση των συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων, ο κ. Τσακλόγλου ξεκαθάρισε ότι «οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων που καταβάλλονται με βάση το υφιστάμενο σύστημα δεν θα θιγούν καθόλου. Η κάλυψή τους, πέρα από τις εισφορές όσων και για όσο διάστημα παραμένουν στο υφιστάμενο σύστημα, θα γίνει μέσω του Προϋπολογισμού».