Ουάσινγκτον: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους

Ουάσινγκτον: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους

H δήμαρχος της Ουάσινγκτον αυστηροποίησε χθες Τετάρτη τους κανόνες αναφορικά με τη χρήση μάσκας στην αμερικανική πρωτεύουσα, ζητώντας από τους κατοίκους να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βγαίνουν από το σπίτι τους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

"Οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους εφόσον είναι πιθανό να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους", εξήγησε η Μιούριελ Μπόουζερ δήμαρχος της Ουάσινγκτον ανακοινώνοντας το μέτρο, με το σύνθημα "Είναι απλό, όταν βγαίνετε από το σπίτι πρέπει να φοράτε μάσκα".

"Πρέπει να φοράτε μάσκα διότι δεν γνωρίζεται αν μπορείτε να τηρήσετε το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης", πρόσθεσε η δημοκρατική δήμαρχος.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα για όσους αθλούνται στο ύπαιθρο και βρίσκονται μακριά από άλλους ανθρώπους.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως και στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 αυξάνεται ραγδαία, αν και προς το παρόν η Ουάσινγκτον έχει γλιτώσει από τα χειρότερα.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Τετάρτη, για ένατη συνεχόμενη ημέρα, πάνω από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Καταγράφηκαν επίσης 1.059 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 το ίδιο διάστημα, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 142.942 νεκρούς.

AP Photo/Manuel Balce Ceneta