Ορμητήριο επιθέσεων η ΑΣΟΕΕ – Σφραγίστηκαν οι κατειλημμένοι χώροι

Ορμητήριο επιθέσεων η ΑΣΟΕΕ – Σφραγίστηκαν οι κατειλημμένοι χώροι

Οι Αρχές σφράγισαν τους χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη της ΑΣΟΕΕ στους οποίους πραγματοποίησαν επιχείρηση το πρωί και τους παρέδωσαν στις πρυτανικές αρχές. Μεταξύ των ευρημάτων ήταν κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face, ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συγκεκριμένοι χώροι λειτουργούσαν ως ορμητήριο οργανωμένων επιθέσεων σε επεισόδια πέριξ των Εξαρχείων.

Η  επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στον απόηχο καταγγελιών από φοιτητές ότι στους χώρους του πανεπιστημίου παρασκευάζονται βόμβες μολότοφ αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασε η σύγκλητος του ιδρύματος για την ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων σε αυτό.