7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Δελχί: Οργή για την αποκάλυψη ότι κρεβάτια Covid φυλάσσονται για δικαστές

Οργή για την αποκάλυψη ότι κρεβάτια Covid φυλάσσονται για δικαστές

Οι αρχές στο Δελχί έδωσαν εντολή ένα πολυτελές ξενοδοχείο να μετατραπεί σε ιατρική εγκατάσταση Covid-19, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου και οι οικογένειές τους, απόφαση που προκάλεσε οργή σε μια πόλη όπου δεν υπάρχουν κρεβάτια ή οξυγόνο για εκατοντάδες ανθρώπους.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι δέχθηκε ένα αίτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και έκλεισε 100 δωμάτια στο ξενοδοχείο Ashoka για τους δικαστές του σώματος αυτού. Τη διεύθυνση της εγκατάστασης θα αναλάβει νοσοκομείο της πόλης, πρόσθεσε.

Ο Τζαιβίρ Σεργκίλ, δικηγόρος και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Congress, δήλωσε πως η απόφαση της κυβέρνησης αντίκειται στο δικαίωμα στην ισότητα, το οποίο κατοχυρώνει το Σύνταγμα, και το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει την ειδική μεταχείριση.

«Για χάρη της δικαιοσύνης, της ακεραιότητας και της πίστης στο δικαστικό σύστημα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί πρέπει να αναιρέσει την εντολή», είπε.

Ούτε η γραμματεία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Δελχί ούτε η πολιτειακή κυβέρνηση του Δελχί έχουν απαντήσει.

Η πρωτεύουσα της Ινδίας είναι μία από τις χειρότερα πληττόμενες πόλεις στο εκρηκτικό δεύτερο κύμα που σαρώνει τη χώρα, όπου ένας στους τρεις ανθρώπους, που εξετάζεται για τον ιό, βγαίνει θετικός.

Τα νοσοκομεία διώχνουν ασθενείς, καθώς δεν έχουν κρεβάτια ή οξυγόνο για να τους κρατήσουν ζωντανούς. Η πόλη αναφέρει έναν θάνατο κάθε 4 λεπτά κατά μέσο όρο.

Οι δικαστές δεν εντάσσονται στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και τα περισσότερα δικαστήρια λειτουργούν ψηφιακά.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί θα έκανε καλά να απορρίψει την προσφορά του ξενοδοχείου Ashoka ή να την ακυρώσει, στην περίπτωση που τη ζήτησε το ίδιο», σημειώνει ο Άακαρ Πάτερλ, πολιτικός σχολιαστής και πρώην επικεφαλής του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ινδία.

Δεν μπορούν να καταγράφονται διακρίσεις «από εκείνους που έχουν αναλάβει να τις αποτρέπουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ