8ος χρόνος, ημέρα 2396η
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα ΗΑΕ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα ΗΑΕ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), συμμετείχε στη συνάντηση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για αμυντικές υποθέσεις των ΗΑΕ Μοχάμεντ Αλ Μποουάρντι.

Όπως ανακοινώθηκε, στο περιθώριο της περιήγησης του στους χώρους των εκθέσεων IDEX & NAVDEX 2021, είχε σύντομη συνάντηση με τον υπουργό 'Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπο Πετρίδη και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, με τους οποίους συζήτησαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το περίπτερο του πεδίου βολής Κρήτης, μέσω του οποίου προβάλλεται ο ιδιαίτερα σημαντικός γεωστρατηγικός ρόλος του νησιού καθώς και η σημασία του πεδίου για την εκπαίδευση χειριστών σημαντικού αριθμού οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ακολούθως, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στα περίπτερα εγχώριων και διεθνών εταιριών αμυντικού υλικού, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες εκθεμάτων και συνομίλησε με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών.

Επίσης, παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ με την επωνυμία Nation Shield, στην οποία εξέφρασε τον θαυμασμό του για την υψηλή ποιότητα της έκθεσης, λαμβάνοντας ειδικά υπόψη τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και όλων των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν για να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των επισκεπτών όσο και των διοργανωτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα ΗΑΕ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός επισκέφθηκε την φρεγάτα «Ύδρα», η οποία κατέπλευσε στο λιμένα του Αμπού Ντάμπι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των διεθνών εκθέσεων αμυντικού υλικού IDEX & NAVDEX 2021.

Απευθυνόμενος στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα της φρεγάτας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η παρουσία μονάδων και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως πρεσβευτών της χώρας στο εξωτερικό. Όπως υπογράμμισε, ειδικά η επίσκεψη ελληνικού πολεμικού πλοίου στην περιοχή του Κόλπου ήταν η πρώτη από 7 χρόνια.