Όλοι κρίνονται - Το μήνυμα της σημερινής παρέμβασης Μητσοτάκη για τους χειρισμούς

Όλοι κρίνονται - Το μήνυμα της σημερινής παρέμβασης Μητσοτάκη για τους χειρισμούς

Βαρύ είναι το κλίμα για πολλούς και για πολλά στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το καταστροφικό πέρασμα της «Ελπίδας» από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύβει την μεγάλη ενόχληση του για χειρισμούς και αποφάσεις πολλών εκ των εμπλεκομένων στην επιχείρηση αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, χειρισμοί που εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν ανεπαρκείς. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται ήδη κινήσεις και πρωτοβουλίες για την ανάκτηση του πολιτικού κλίματος, το οποίο προφανώς και οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν βραχυκύκλωμα στην εικόνα της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να παραδεχθεί και ο ίδιος δημοσίως τις όποιες αστοχίες έγιναν τις τελευταίες μέρες από τον κρατικό μηχανισμό , αποφεύγοντας να ωραιοποιήσει την κατάσταση.

Μία πρώτη γεύση της στάσης που θα τηρήσει  ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολίτες θα αποκτήσουν το πρωί της Τετάρτης όταν και θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για μία τακτική συνεδρίαση, κατά την οποία θα συζητηθεί ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως νομοσχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Το ενδιαφέρον όμως θα συγκεντρώσει, εκτός απροόπτου, η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Εκεί αναμένεται να τοποθετηθεί  για την «Ελπίδα» και την τεράστια ζημιά και ταλαιπωρία που προκάλεσε σε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Η αποτίμηση που ήδη έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου εστιάζει στο συμπέρασμα ότι υπήρξε λανθασμένη πρόβλεψη τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς την ταχύτητα του καιρικού φαινομένου , στοιχείο που επηρέασε μία σειρά κακών, όπως φάνηκε, χειρισμών που ακολούθησαν. 

Τόσο στην Αττική Οδό όσο και σε μεγάλες κυκλοφοριακές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Οι ευθύνες όπως επισημαίνεται "αγγίζουν" πολλούς και πολλά ακόμα και μέλη του υπουργικού συμβουλίου όπως είναι άλλωστε λογικό.

Οποιαδήποτε πάντως συζήτηση περί αλλαγών στο υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να θεωρείται μάλλον βιαστική, αφού είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης δύσκολα αποφασίζει "εν θερμώ". Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλήρες σκανάρισμα των επιδόσεων του κάθε υπουργού, τα αποτελέσματα του οποίου θα κριθούν όταν πρέπει.