7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Οκτάι: Δεν υποχωρούμε στα Βαρώσια - Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571

Οκτάι: Δεν υποχωρούμε στα Βαρώσια - Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571
Τwitter

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις η Τουρκία, στον απόηχο των αμυντικών συμφωνιών της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, με τον αντιπρόεδρο της, Φουάτ Οκτάι, να μιλά νωρίτερα σήμερα για την Κύπρο, σημειώνοντας πως «είναι ένα νησί, το οποίο είναι δικό μας από το 1571».

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος, με προκλητικό τόνο, σε Αθήνα και Λευκωσία, ο Οκτάι σε εκδήλωση στην Άγκυρα υπογράμμισε ότι «σήμερα, επειδή προσπαθούν να πουν μερικά πράγματα, να καταλάβουν ποιοι είναι η μειονότητα και ποιοι οι εισβολείς. Να τους το θυμίσουμε στους Έλληνες, στους Ελληνοκύπριους και σε όλο τον κόσμο».

Επιπροσθέτως, ο αντιπρόεδρος της Τουρκία επεσήμανε ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με τις προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων». Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι που δεν το κατάλαβαν αυτό, χρησιμοποίησαν ένα πλοίο Ιταλικής ιδιοκτησίας με σημαία Μάλτας, και επιχείρησαν να το στείλουν για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας. Να υπογραμμίσω πως όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντησή του».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην υπογραφή των συμφωνίων της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ, ο Οκτάι δήλωσε πως «με όποιον και να έχουν συμφωνήσει και οποιαδήποτε συμφωνία κι αν έχουν κάνει, μη βασιστούν σε αυτές και σε όποιους κρύβονται από πίσω τους και να μην κάνουν ενέργειες σαν κακομαθημένοι. Το λέω αυτό και στην Ελλάδα και στους Ελληνοκύπριους. Αν το επιχειρήσουν, γνωρίζουν την απάντηση την οποία θα πάρουν όπως συνέβη ιστορικά, και σήμερα και μελλοντικά».

«Δεν θα υποχωρήσουμε στο ζήτημα να δώσουμε και πάλι ζωή στα Βαρώσια και θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την απόφαση αυτή της “ΤΔΒΚ”», κατέληξε ο κ. Οκτάι.