Οι παρασκηνιακές διαμάχες στη Μπάγερν Μονάχου για τον «υποψήφιο» Φλικ

Οι παρασκηνιακές διαμάχες στη Μπάγερν Μονάχου για τον «υποψήφιο» Φλικ

Το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Kicker, την περασμένη Πέμπτη είχε στο εξώφυλλό του τον Χάνζι Φλικ, προπονητή της Μπάγερν Μονάχου και ο τίτλος του ήταν: «Der Kandidat», δηλαδή ο υποψήφιος. Εχοντας καθοδηγήσει τους Βαυαρούς στην κατάκτηση έξι τίτλων μέσα σε 16 μήνες αφότου ανέλαβε, θεωρείται ως ο κατάλληλος για ν' αναλάβει την εθνική Γερμανίας μετά την αποχώρηση του Γιόαχιμ Λεβ όταν ολοκληρωθεί η πορεία της στο EURO.

Το μέλλον του Φλικ είναι αυτό που όχι μόνο απασχολεί, αλλά... καίει στη Ζέμπενερ Στράσε, τα κεντρικά του κλαμπ στο Μόναχο. Το αποψινό ματς με την Λάτσιο στην «Αλιάντς Αρένα» για τους «16» του Champions League (22:00, COSMOTE TV SPORT 2), μοιάζει περισσότερο με «υποχρέωση» μετά το 4-1 της πρώτης συνάντησης, ενώ και η μάχη του τίτλου στη Bundesliga με την Λειψία έχει μείνει σε δεύτερο πλάνο.

Το ενδιαφέρον της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας για τον Φλικ είναι έντονο και όχι μόνο για τις επιτυχίες του με τη Μπάγερν Μονάχου. Ηταν βοηθός του Λεβ στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 και συνεργάστηκε πολύ καλά με τον μάνατζερ της εθνικής ομάδας, Ολιβερ Μπίρχοφ. Οι ψίθυροι δεν έχουν σταματήσει ν' ακούγονται παρόλο ο πρόεδρος του οργανισμού, Φριτς Κέλερ, έχει υποσχεθεί στους παράγοντες του γερμανικού ποδοσφαίρου πως δεν θα προσεγγίσει τεχνικούς με συμβόλαιο. Ο Φλικ έχει συμφωνία με τη Μπάγερν ως το 2023 και χθες αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα του μέλλοντός του στον πάγκο του συλλόγου. Παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους σε παλιότερες τοποθετήσεις του πως δεν σκοπεύει να φύγει. Βέβαια, οι εικασίες δεν σταμάτησαν τότε και δεν θα σταματήσουν και τώρα.

«Θα είμαστε τρελοί αν αφήσουμε τον προπονητή μας να φύγει», είπε ο CEO του κλαμπ, Καρλ – Χάιντς Ρουμενίγκε. Είναι ο πιο ισχυρός υποστηρικτής του Φλικ στο Δ.Σ., αλλά ίσως και ο μοναδικός. Θα μείνει στο πόστο μέχρι το τέλος του χρόνου. Μετά αναλαμβάνει ο Ολιβερ Καν που όπως και ο αθλητικός διευθυντής Χασάν Σαλιχάμιτζιτς αποτελούν επιλογές του πρώην προέδρου του συλλόγου, Ούλι Χένες. Ο Σαλιχάμιτζιτς κι ο Φλικ δεν τα πηγαίνουν καλά, λένε στη Γερμανία.

Πριν την αλλαγή του χρόνου είχαν αποκαλυφθεί οι διαφορές τους στα μεταγραφικά ζητήματα και τώρα έχουν επανέλθει στο προσκήνιο. «Η σχέση τους είναι διαλυμένη», αναφέρει η εφημερίδα Bild. Ο Φλικ δεν θέλει να του... φορτώνουν παίκτες ή να μην έχει λόγο στις μεταγραφές και κυρίως να λαμβάνονται αθλητικές αποφάσεις ερήμην του. Κάτι τέτοιο έγινε με τον αναπληρωματικό κίπερ Αλεξάντερ Νιούμπελ. Ο Σαλιχάμιτζιτς φέρεται να του υποσχέθηκε χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια χωρίς να μιλήσει με τον προπονητή, ο οποίος ήθελε ο παίκτης να πάει δανεικός στη Μονακό του... πρώην κόουτς της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς. Αυτό το περιστατικό δεν είναι το μόνο όπου συγκρούστηκαν.

Ο Καν θέλει να κρατήσει τον Φλικ, αλλά με τους όρους του. Καθώς δεν είναι επιλογή του δεν νιώθει και δεσμευμένος να συνεχίσει μαζί του ιδίως αν μπορέσει να εξασφαλίσει το «ναι» του Γιούλιαν Νάγκελζμαν της Λειψίας, του προπονητή που προορίζεται να γράψει ιστορία στο άθλημα. Ετσι, ο Φλικ παρουσιάζεται να «ζυγίζει» τις επιλογές του και μπορεί να φύγει από τη Μπάγερν Μονάχου, είτε για να πάει στην εθνική, είτε όχι. Στη Γερμανία δεν πιστεύουν τα όσα λέει δημοσίως. Για εκείνους μετράει το... παρασκήνιο.