Oι κατοχικές αρχές συνέλαβαν οκτώ Ελληνοκυπρίους στην Αμμόχωστο

Oι κατοχικές αρχές συνέλαβαν οκτώ Ελληνοκυπρίους στην Αμμόχωστο

Ένταση σημειώθηκε το πρωί στην παραλία «Γλώσσα» στην Αμμόχωστο, όταν οι κατοχικές αρχές εντόπισαν εννέα άτομα τα οποία φωτογράφιζαν την περιοχή και τα συνέλαβαν προσωρινά. 

Πρόκειται για 8 Ε/κ και μια Βρετανίδα υπήκοο οι οποίο μετέβησαν στην παραλία το πρωί πριν την άφιξη Ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» η σύλληψη έγινε με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για στρατιωτική περιοχή και πως απαγορεύονταν να βρίσκονται εκεί. Οι τουρκοκύπριοι ζήτησαν από τους συλληφθέντες να παραδώσουν φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια αφού τα έλεγξαν και έσβησαν κάποιες φωτογραφίες, τους άφησαν ελεύθερους λέγοντας τους να απομακρυνθούν από την παραλία.
 
Τα εννέα άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένα μαζί με τους υπόλοιπους Ε/κ στο δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο Κωστάντια και αναμένουν την άφιξη των Ευρωβουλευτών για την επίσκεψη τους στη «Γλώσσα».

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, στο χώρο μαζεύτηκαν και άτομα που κρατούσαν σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.