8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Αδ. Γεωργιάδης για lockdown: Οι εργαζόμενοι θα πάρουν το δώρο - Οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν

Οι εργαζόμενοι θα πάρουν το δώρο - Οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν

«Ξέρουμε ότι το δεύτερο lockdown προκαλεί μεγάλη πίεση στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Γι' αυτό η κυβέρνηση πρέπει να τουςς δώσει την ευκαιρία να αντέξουν» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι βέβαιο πως οι εργαζόμενοι θα πάρουν το δώρο τους και οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν από την κυβέρνηση για να μπορούν να δώσουν το δώρο.

Παράλληλα υπογράμμισε πως τα δάνεια χωρίς προσημείωση θα είναι έτοιμα τις επόμενες δύο εβδομάδες και πως το μοντέλο της Καρδίτσας θα ακολουθηθεί και για τη Σάμο.

Επιπροσθέτως, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως θα γίνει κανονικά η επιδότηση τόκων ενώ υπάρχει αναστολή των δόσεων στους πληττόμενους.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι, από την πειθαρχία που θα δείξουμε θα κριθεί και το πότε θα ανοίξει η οικονομία μας και το μόνο που πρέπει να νοιάζει τους πολίτες είναι να τηρήσουν τα μέτρα.

Επίσης, επεσήμανε πως τα μισά λεφτά των iδιοκτητών ακινήτων θα μπουν κατευθείαν στον λογαριασμό τους ως έμπρακτη στήριξη από την κυβέρνηση.

Για την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές των ΗΠΑ ανέφερε πως είναι ένας γνώριμος άνθρωπος για την Ελλάδα, προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας και ότι υπάρχουν προσδοκίες για καλή σχέση με τον Μπάιντεν, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις κακές σχέσεις που έχει ο τελευταίος με τον Ερντογάν.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε πως «τώρα δεν είναι ώρα να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, χρειάζεται ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και ενότητα».