Οδηγούν στον Έβρο και παραβατικούς - Φτιάχνουν βάρκες για τα νησιά

Οδηγούν στον Έβρο και παραβατικούς - Φτιάχνουν βάρκες για τα νησιά

Κλιμακώνει την ένταση στον Έβρο η Τουρκία στέλνοντας συνεχώς καραβάνια μεταναστών ενώ όπως μετέδωσε ο Σκάι μεταξύ αυτών βρίσκονται και παραβατικοί που βρισκόντουσαν σε κέντρα κράτησης. Μαρτυρία διακινητή στον Alpha για εντολή που δόθηκε να φτιαχτούν βάρκες για τη μεταφορά μεταναστών στα νησιά

Η κατάσταση δείχνει να εξελίσσεται με μεθοδικότητα από την πλευρά της Τουρκίας αφού οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν πως εκτός από τον Έβρο ετοιμάζεται και η οργανωμένη μεταφορά μεταναστών δια θαλάσσης.

Στον Έβρο ή έκρυθμη κατάσταση ενδέχεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις μετά την πληροφορία που μετέδωσε ο Σκαί ότι οι Τούρκοι άνοιξαν κέντρα κράτησης στα οποία βρισκόντουσαν «παραβατικοί» μετανάστες και τους μεταφέρουν στα σύνορα. Πρόκειται για μετανάστες που ήταν υπό περιορισμό σε κλειστά κέντρα εξ αιτίας ποινικών παραβάσεων

Την ίδια στιγμή ο Alpha μετέδωσε δήλωση Τούρκου διακινητή σύμφωνα με την οποία έχει δοθεί εντολή να φτιαχτούν ακόμη και βάρκες προκειμένου να μεταφερθούν μετανάστες στα ελληνικά νησιά.

Ουσιαστικά επιχειρείται να ασκηθεί πίεση σε όλα τα μέτωπα και να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις που ήδη έχουν αυξηθεί μετά την εντολή Μητσοτάκη να κλείσουν τα σύνορα για όσους δεν διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σύμφωνα πάντα με τον Alpha o διακινητής δήλωσε ότι : «Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7 - 8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20 - 25 λεπτά».