Οδηγείται στον εισαγγελέα ο γιος του Ν. Βούτση για την επίθεση στο σπίτι της Σ. Νικολάου

Οδηγείται στον εισαγγελέα ο γιος του Ν. Βούτση για την επίθεση στο σπίτι της Σ. Νικολάου

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο συλληφθέντες αντιεξουσιαστές, ένας εκ των οποίων ο γιος του του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για την καταδρομική επίθεση χτες στο σπίτι της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση με μοτοσυκλέτες έξω από το σπίτι τη κ. Νικολάου, όπου εδρεύει και το γραφείο της, και πέταξαν τρικάκια για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Στόχευση  της επίθεσης ήταν να τρομοκρατηθεί η γεν. γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, όπως θα συνέβαινε και με κάθε άνθρωπο που θα έβλεπε έξω από το σπίτι του συγκεντρωμένους με απρόβλεπτες διαθέσεις. Οι δράστες ήταν 10 άτομα που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές από χτες, ο ένας από τους δράστες είναι Ιταλός υπήκοος, ενώ ο δεύτερος είναι ο γιος του τέως προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα «Athens Indymedia» έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες, ενώ χθες δημοσιοποίησε και κείμενό τους από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.