Όχι» της Μέρκελ στην άρση της πατέντας των εμβολίων

Όχι» της Μέρκελ στην άρση της πατέντας των εμβολίων

Κατά της αμερικανικής πρότασης για κατάργηση της πατέντας στα εμβόλια κατά του κορονοϊού τάσσεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, το σχέδιο των ΗΠΑ θα δημιουργούσε «σοβαρές επιπλοκές» στην παραγωγή εμβολίων και θα αφαιρούσε το κίνητρο των φαρμακευτικών εταιρειών για τη δημιουργία εμβολίων στο μέλλον.

Παράλληλα, η Καγκελαρία αναφέρει πως χωρίς το κίνητρο για κέρδη από δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, οι φαρμακευτικές εταιρείες ενδέχεται να μην κινούνται τόσο επιθετικά για να δημιουργήσουν εμβόλια στο μέλλον

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας είχε πει πως η χώρα του είναι «ανοικτή» σε μια «συζήτηση» για το θέμα της άρσης των πατεντών για τα εμβόλια κατά της Covid-19, την οποία υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.

«Είναι μία συζήτηση στην οποία είμαστε ανοικτοί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Χάικο Μάας, ο οποίος πρόσθεσε πως «είναι μία ερώτηση την οποία οφείλουμε να θέσουμε στον εαυτό μας γιατί έχει σχέση με το τέλος αυτής της πανδημίας» της Covid-19.