Ο Τσίπρας υιοθετεί τη γραμμή Κουφοντίνα;

Ο Τσίπρας υιοθετεί τη γραμμή Κουφοντίνα;

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας ζητά από την πολιτεία να υπαναχωρήσει στο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τηρείται ο νόμος αλλά και ότι η Δημοκρατία λειτουργεί εκδικητικά.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και όχι για παράδειγμα στην οικογένεια του αρχιεκτελεστή της 17Ν, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει επί λέξη ότι «η δημοκρατία άλλωστε είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται».

Η ανάρτηση έρχεται σε μια στιγμή όπου οι αρμόδιες αρχές έχουν με σαφήνεια επισημάνει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, αλλά και ότι ο 11φορές σε ισόβια καταδικασμένος τρομοκράτης δεν απευθύνθηκε, εφόσον θεωρεί ότι δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, στη Δικαιοσύνη.

Η αναφορά του δε, στο γεγονός ότι η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αντηχεί εύηχα στα αυτιά των οπαδών του αρχιτρομοκράτη οι οποίοι επί σειρά ημερών έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 300 επιθέσεις με στόχο να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επικαλούμενος την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Δ. Κουφοντίνα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ουσιαστικά ως υπεύθυνη την πολιτεία παραγνωρίζοντας το εκβιαστικό των ενεργειών του πρώτου και κυρίως ότι ο ίδιος έχει επιλέξει την συγκεκριμένη στάση.

Πάντως η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έρχεται μετά και την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Κουφοντίνα και σε μια περίοδο όπου οι εξελίξεις δύναται να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν συνθήκες αντιδράσεων από τους οπαδούς της τρομοκρατίας και του αντάρτικου πόλεων.

Η ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί.

Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν.

Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται.»