Ο Ρονάλντο από τον πάγκο στα χέρια του Ζινεντίν Ζιντάν;

Ο Ρονάλντο από τον πάγκο στα χέρια του Ζινεντίν Ζιντάν;

Στο τελευταίο ματς της σεζόν, με τη Γιουβέντους να κυνηγά την έξοδό της στο Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε στον πάγκο. Η «Βέκια Σινιόρα» νίκησε με 4-1 την Μπολόνια και εξαιτίας του 1-1 της Νάπολι με τη Βερόνα «σφράγισε», τουλάχιστον για τώρα, την συμμετοχή της στους ομίλους του θεσμού. Απομένει να δούμε τί θ' αποφασίσει η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει το βαθμό του παράξενου θεάματος να βρίσκεται ο «CR7» σ' έναν... τελικό στον πάγκο, ενώ είναι υγιής. «Παίξαμε πέντε ματς σε 15 μέρες, γι' αυτό και εκείνος με τον (προπονητή) Πίρλο αποφάσισαν να μείνει εκτός», είπε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Φάμπιο Παράτιτσι. «Ηταν κοινή επιλογή», είπε ο Ιταλός κόουτς.

Οσο το ματς κυλούσε, με τη Γιουβέντους να εντυπωσιάζει, καθώς και μετά την λήξη του, το συμπέρασμα ήταν πως έκανε την καλύτερη εμφάνισή της στην τρέχουσα σεζόν. «Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έλαμψαν τα άλλα αστέρια των “μπιανκονέρι”. Εδειξαν αυτό που δεν φαινόταν σε όλη την αγωνιστική περίοδο: ήταν ομάδα», ανέφερε η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. Οπότε είναι ένα «παράθυρο» στο μέλλον; Αν η Γιουβέντους έμενε εκτός Champions League, το πιθανότερο. Η διοίκηση θ' αναζητούσε μια λύση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον ατζέντη του, Ζορζ Μέντες, αφού δεν θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος των 31 εκατομμυρίων ευρώ του συμβολαίου του. Τώρα, όμως, η... ζυγαριά γέρνει προς την παραμονή του ως το καλοκαίρι του 2022. Ισως, δε, συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους, έχοντας και πάλι προπονητή τον Ζινεντίν Ζιντάν. Η γαλλική εφημερίδα L' Equipe αποκάλυψε πως πλησιάζει το... διαζύγιο του Γάλλου προπονητή με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Γιούβε έχει δείξει ενδιαφέρον για τον «Ζιζού», σε περίπτωση που απολύσει τον Αντρέα Πίρλο.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως είναι ο ίδιος ο Ρονάλντο εκείνος που δεν είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να παραμείνει στο Τορίνο. Οι επιλογές της Γιουβέντους από τότε που τον απέκτησε (τρεις διαφορετικούς προπονητές, ίσως τέσσερις αν φύγει ο Πίρλο) και η πολιτική της στις μεταγραφές (κυρίως νεαροί παίκτες που δεν έχουν «ψηθεί» ώστε να διεκδικήσουν άμεσα το Champions League) δεν τον ικανοποιούν καθώς βρίσκεται στα 36 του. Λίγες ώρες μετά το ματς έφυγε για την Πορτογαλία προκειμένου να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα και να προετοιμαστεί υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος για το EURO (στον ίδιο όμιλο με Γερμανία, Γαλλία και Ουγγαρία). Στην Ιταλία το εξέλαβαν ως «μήνυμα», πως δηλαδή δεν έβλεπε την ώρα να φύγει γιατί μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας την περασμένη Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει.