Ο Μ. Ραχόι εγκαταλείπει οριστικά την πολιτική

Ο Μ. Ραχόι εγκαταλείπει οριστικά την πολιτική

Μία ημέρα μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει οριστικά την πολιτική.

"Η πρόθεσή μου είναι να εγκαταλείψω οριστικά την πολιτική, υπάρχουν και άλλα πράγματα να κάνει κανείς στη ζωή", δήλωσε σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό ο 63χρονος Ραχόι προσθέτοντας:

"Είχα μια πολυτάραχη πολιτική ζωή και πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να παραμείνω κι άλλο εδώ και αυτό που λέω τώρα είναι ότι δεν θα δηλώσω υποψηφιότητα στο συνέδριο του κόμματος".

Ο Ραχόι, κεντρική φυσιογνωμία της ισπανικής πολιτικής σκηνής εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, εξελέγη πρώτη φορά το 1981 στην γενέτειρά του τη Γαλικία. Ήταν αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της Ισπανίας από το 2004 και ηγήθηκε της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2011 έως την πτώση του την περασμένη Παρασκευή με την πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές στο κοινοβούλιο.

Ως επικεφαλής της κυβέρνησης επέζησε πολλών μεγάλων κρίσεων, της ύφεσης, από την οποία έβγαλε τη χώρα έπειτα από μια αυστηρή θεραπεία λιτότητας, όπως και μηνών πολιτικού αδιεξόδου το 2016 ως και της απόπειρας απόσχισης της Καταλωνίας πέρυσι.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ