Ο ΛεΜπρον «απέβαλε» τη γυναίκα οπαδό που τον... έβριζε!

Ο ΛεΜπρον «απέβαλε» τη γυναίκα οπαδό που τον... έβριζε!

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς γνωρίζει ότι είναι ένας «βασιλιάς» - όπως είναι το παρωνύμιό του –, αλλά χωρίς πολλούς «αυλικούς». Αυτό που δεν ανέχεται, ωστόσο, είναι η κριτική από την αντίπαλη εξέδρα. Η Ατλάντα επιτρέπει φέτος σε ένα μικρό ποσοστό (8%) φιλάθλων στο γήπεδό των Χοκς, λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό. Τα ξημερώματα της Τρίτης (2/2), πάντως, μία εξ αυτών δεν δίστασε να βρίσει «εξ επαφής» τον αρχηγό των Λέικερς!

Η διοίκηση των Χοκς ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα για το περιστατικό στην τέταρτη περίοδο του αγώνα με τους πρωταθλητές όπου το L.A. νίκησε με 107-99. Δύο οπαδοί τους ήρθαν σε «λεκτική αντιπαράθεση» με τον Τζέιμς και μαζί με άλλα δύο άτομα αποβλήθηκαν από τον χώρο...

Ολα άρχισαν, όταν ο ΛεΜπρον είχε έντονο διάλογο με έναν άνδρα στην πρώτη σειρά των εξεδρών. Στη συνέχεια, η Τζουλιάνα Κάρλος, σύζυγος του εν λόγω φιλάθλου, επιτέθηκε φραστικά στον Αμερικανό σταρ. Η Κάρλος, η οποία δεν άκουσε τις συστάσεις του υπεύθυνου ασφαλείας να φορέσει την προστατευτική μάσκα της, απομακρύνθηκε έξαλλη από την κερκίδα. Αμέσως μετά, ανάρτησε βίντεο σε λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ομολογώντας πως έβρισε χυδαία τον ΛεΜπρον, αλλά τονίζοντας το έκανε για να προστατεύσει τον άντρα της!

«Κοιτούσα τη δουλειά μου μέχρι που ο Τζέιμς άρχισε να μιλά με τον Κρις. Του είπα “μη μιλάς έτσι στον σύζυγό μου γιατί θα σε...”! Μου απάντησε “κάθισε κάτω τον π....ό σου” και του είπα να μην μου μιλά με αυτό τον τρόπο», έγραψε η Κάρλος, για την οποία ο σταρ των Λέικερς σχολίασε μόνο ότι «προφανώς είχε πιεί, όμως δεν ήθελα να την διώξουν».

Ο ΛεΜπρον ουσιαστικά επιβεβαίωσε μόνο ότι είχε αντιπαράθεση με τον Κρις Κάρλος, μόνο στα λόγια. «Μας έχουν λείψει οι θεατές στο γήπεδο και πεθύμησα αυτή την... αλληλεπίδραση», επισήμανε ο 36χρονος φόργουορντ, προσθέτοντας ωστόσο και την ένστασή του: «Αγαπώ τους φιλάθλους, αλλά δεν ανέχομαι από κανέναν να περνά μία συγκεκριμένη γραμμή και να φέρεται με ασέβεια. Οταν άκουσα άσχημα πράγματα, τους είπα να καθίσουν στις θέσεις τους».

Ο Τζέιμς θέλησε, μάλιστα, να πικάρει την Κάρλος, αναφέροντας πως «στην αρχή νόμιζα ότι μιλούσα με έναν πατέρα και την κόρη του. Οταν άκουσα να τον αποκαλεί “σύζυγό μου”, εντυπωσιάστηκα!». Για την αρχική διαμάχη με τον Κρις Κάρλος, κατέληξε ότι «ανταλλάξαμε δύο λόγια ως ενήλικες άνδρες. Εμείς μιλούσαμε μεταξύ μας και κάποια πετάχτηκε να μπει στη μέση. Βασικά, αυτό που σκέφτηκα είναι να μην κινδυνεύσει κάποιος, γιατί η κυρία δεν φορούσε τη μάσκα της»...

Ο σταρ των Λέικερς αντιμετώπισε εχθρική συμπεριφορά και στην προ ημερών επίσκεψή του στη γενέτειρά του, στο Κλίβελαντ. Στον αγώνα με την πρώην ομάδα του, τους Καβαλίερς, άκουσε έναν παράγοντά τους να τον πικάρει για ένα άστοχο σουτ και σκόραρε... 21 από τους 46 πόντους στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, ως απάντηση! Στο ίδιο ματς, άλλος οπαδός τον αποκάλεσε «ρατσιστή και νάρκισσο» και χρησιμοποίησε άσεμνες λέξεις για την μητέρα του Τζέιμς, Γκλόρια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί επιχειρούν να γίνουν πρωταγωνιστές στο ΝΒΑ. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο περιβόητος «καυγάς» του Ντιτρόιτ, τον Νοέμβριο του 2004. Ενας οπαδός των Πίστονς πέταξε ένα πλαστικό ποτήρι με αναψυκτικό στον Ρον Αρτέστ και ο τότε παίκτης των Ιντιάνα Πέισερς του επιτέθηκε και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 73(!) αγώνων και απώλεια μισθού πέντε εκατομμυρίων. Επιβλήθηκαν συνολικά ποινές 146 αγώνων σε εννέα παίκτες και πρόστιμα 11 εκατ. δολαρίων. 

Τον Μάρτιο του 2019, ένας οπαδός των Γιούτα Τζαζ επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον τότε παίκτη της Οκλαχόμα Σίτι, Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ο οξύθυμος γκαρντ απάντησε υβριστικά και κινήθηκε εναντίον του, όμως συμπαίκτες και αντίπαλοι τον συγκράτησαν. Οι Τζαζ απέβαλαν δια βίου τον οπαδό από το γήπεδό τους και εκείνος απάντησε μερικούς μήνες με μία αγωγή κατά της ομάδας και του Ουέστμπρουκ, ζητώντας αποζημίωση... 100 εκατομμυρίων δολαρίων!