Ο κορονοϊός ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις σύμφωνα με έρευνα

Ο κορονοϊός ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις σύμφωνα με έρευνα

Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για τους χειρισμούς τους στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού δείχνουν οι πολίτες ανά τον κόσμο, την ώρα που εμφανίζονται απογοητευμένοι με τους διευθύνοντες συμβούλους επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Εμπιστοσύνης της Edelman.

Οι κυβερνήσεις εμπνέουν πλέον μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από ό,τι οι επιχειρήσει και μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με την έρευνα της Edelman στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 13.000 πολίτες σε 11 χώρες του κόσμου. 

Παρά την αύξηση-ρεκόρ της εμπιστοσύνης προς τις κυβερνήσεις στις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, παρατηρούνται και κάποιες διαφορές. 

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το 46% των Αμερικανών δήλωσαν ότι εμπιστεύονται την κυβέρνηση, όμως το 66% τόνισε εμπιστεύεται περισσότερο την τοπική κυβέρνηση. 

Όταν πρόκειται για τους χειρισμούς των διευθυνόντων συμβούλων στην πανδημία, οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι, καθώς μόνο το 29% πιστεύουν ότι έκαναν «σημαντική» δουλειά στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν επιφυλακτικότητα ως προς την επιστροφή στην εργασία μετά την άρση του lockdown, με το 75% να πιστεύει ότι οι CEOs θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στη διαδικασία επιστροφής στην εργασιακή κανονικότητα.