«Ο Αλ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του»
Κυβερνητικές πηγές

«Ο Αλ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του»

«Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος, ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσον αφορά, δε, το αίτημα του κ. Τσίπρα για αναστολή της αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών της», ενώ υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του», καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση της αμυντικής συνεργασίας αυτής.

Η στάση του Αλ. Τσίπρα έγινε γνωστή το προηγούμενο διήμερο και πριν ακόμη ολοκληρωθεί το ταξίδι του Κυριακού Μητσοτάκη και ενημερωθεί και ο ίδιος για τις εξελίξεις. Οι διαρροές από την Κουμουνδούρου έδιναν την κατεύθυνση για τη στάση που θα τηρήσει σήμερα κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος με τις δηλώσεις. 

Στο Μαξίμου ανέμεναν πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιλέξει έναν τρόπο προκειμένου να δείξει ότι διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ως προς το θέμα της αμυντικής συνεργασίας και τις συμφωνίας που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε προωθήσει δεν προκαλεί εντύπωση η στάση του Αλ. Τσίπρα

Οπως υπενθυμίζουν κυβερνητικά στελέχη δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή 180 μοιρών. Πρόσφατα στη Βουλή καταψήφισε τις συμβάσεις που ει΄χ υπογράψει και αφορούσαν για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης»,

Συμβάσεις που είχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει σε ειδική εκδήλωση παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Διαβάστε ακόμα:

Αλ. Τσίπρας: Αναστολή αμυντικής συνεργασίας με ΗΠΑ - Παυλόπουλος για ΠτΔ