Ντι Μάιο: Δεν είναι στα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης ένα δημοψήφισμα για το ευρώ

Ντι Μάιο: Δεν είναι στα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης ένα δημοψήφισμα για το ευρώ

Ένα δημοψήφισμα για το αν η Ιταλία θα πρέπει να εγκαταλείψει το νόμισμα του ευρώ δεν βρίσκεται στην προγραμματική συμφωνία του κυβερνώντος συνασπισμού και δεν θα επιδιωχθεί, ανέφερε σε συνέντευξη στην «Corriere della Serra, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και ηγέτης του κινήματος 5 αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο. 

Ο Ντι Μάιο απάντησε με αυτό τον τρόπο στον ιδρυτή του  Κινήματος 5 Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε  στην ανάγκη προετοιμασίας της χώρας του για έξοδο από την Ευρωζώνη, ώστε να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Γκρίλο, που δεν έχει αναλάβει επίσημο ρόλο στη συγκυβέρνηση 5 Αστέρων - Λέγκας του Βορρά, μίλησε στην εκπομπή GZero World του προέδρου του Eurasia Group, Ιαν Μπρέμερ.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, στην οποία συμμετέχουν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το ακροδεξιό κόμμα Λίγκα του Βορρά είχαν δημιουργήσει ανησυχία στους Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με τις προθέσεις τους για το θέμα του ευρώ. 

Επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε και ο Υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία έχουν αποκλείσει επίσης με δηλώσεις τους ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

AP Photo/Alessandra Tarantino