Ντ. Τραμπ: Ο Μπάιντεν δεν πρέπει να ανακηρύξει παράνομα τον εαυτό του νικητή των εκλογών

Ντ. Τραμπ: Ο Μπάιντεν δεν πρέπει να ανακηρύξει παράνομα τον εαυτό του νικητή των εκλογών

Την ώρα που ο Tζο Μπάιντεν βρίσκεται στον «προθάλαμο» του Λευκού Οίκου και πηγές του επιτελείου του αναφέρουν πως θα απευθύνει διάγγελμα τις επόμενες ώρες, ο Τραμπ αντιδρά λέγοντας πως «οι νομικές διαδικασίες μόλις τώρα ξεκινούν», και προειδοποιεί τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να αποφύγει το «λάθος» να κηρύξει νίκη «παράνομα» στις προεδρικές εκλογές.

«Ο Τζο Μπάιντεν δεν πρέπει να κηρύξει παράνομα ότι κέρδισε την προεδρία», έγραψε ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου. «Θα μπορούσα να κηρύξω κι εγώ νίκη. Οι νομικές διαδικασίες μόλις ξεκίνησαν!», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα ο Τραμπ, με δεύτερη ανάρτηση του στο Twitter, ανέφερε: « Είχα τόσο μεγάλο προβάδισμα σε όλες αυτές τις πολιτείες μέχρι αργά το βράδυ των εκλογών, μόνο για να δω το προβάδισμα να εξαφανίζεται  ως εκ θαύματος, καθώς περνούσαν οι μέρες. Ίσως αυτό μας το προβάδισμα να επιστρέψει καθώς οι νομικές μας διαδικασίες προχωρούν!»
 

Σημειώνεται πως μετά την Τζόρτζια, ο Μπάιντεν πήρε προβάδισμα και στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, και εφόσον κερδίσει αυτές τις δύο Πολιτείες θα προσθέσει στους 253 εκλέκτορες που έχει ήδη συγκεντρώσει, επιπλέον 16 και 20 αντίστοιχα φτάνοντας σε μια θεαματική νίκη με 289 εκλέκτορες.