Νοσοκομείο Σωτηρία: Με χειρόγραφο σημείωμα ο διοικητής ζητεί να γίνουν μετακινήσεις-διώξεις

Νοσοκομείο Σωτηρία: Με χειρόγραφο σημείωμα ο διοικητής ζητεί να γίνουν μετακινήσεις-διώξεις

Στην καταγγελία ότι ο αναπληρωτής διοικητής του Σωτηρία έδωσε στους υπεύθυνους της νοσηλευτικής υπηρεσίας χειρόγραφο σημείωμα με τις «προτάσεις» του για τις μετακινήσεις των προϊσταμένων νοσηλευτών προχώρησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Το χειρόγραφο σημείωμα του κ. Αντώνη Κουφάκη, το οποίο παρουσιάζει το protothema.gr, παραβιάζει κάθε κανόνα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του κώδικα διοικητικής διαδικασίας και προσβάλλοντας το διοικητικό και νοσηλευτικό έργο τους και την επαγγελματική και δημοσιοϋπαλληλική υπόληψή τους.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι μετακινήσεις των προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων γίνονται κατόπιν εισήγησης της διευθύνουσας νοσηλευτικής υπηρεσίας. Ωστόσο, το άρθρο 30 του νόμου 4369/2016 (νόμος Βερναρδάκη) ορίζει πως μέχρι να γίνουν τυπικές κρίσεις της ιεραρχίας απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση ή καθαίρεση επιτελικών στελεχών. Στο «Σωτηρία» όπως και σε άλλα νοσοκομεία οι κρίσεις δεν έχουν γίνει.

Παραβλέποντας τον νόμο, ο κ. Κουφάκης ουσιαστικά «υπαγορεύει» στη νοσηλευτική υπηρεσία να προχωρήσει στις μετακινήσεις των προϊσταμένων. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, έχουν αμιγώς κομματικό χρώμα και δεν βασίζονται σε αξιολόγηση των προϊσταμένων.