Νίκος Αρχιμανδρίτης - Ο Παράξενος Ταξιδιώτης της Μπολιβάριας

Νίκος Αρχιμανδρίτης - Ο Παράξενος Ταξιδιώτης της Μπολιβάριας

Ποιός είναι ο Νίκος Αρχιμανδρίτης; Τι ρόλο παίζει στη γκρίζα και τρομακτική Αθήνα του 2015;

7 συγγραφείς ενώνουν τις πένες τους για να γράψουν τη νέα σειρά βιβλίων του Φιλελεύθερου.

Αυτό το Σάββατο "Ο Παράξενος Ταξιδιώτης της Μπολιβάριας" Του Ξενοφώντα Α. Μπρουντζάκη  Δύο φίλοι που οι ζωές τους έχουν πάρει διαφορετικό δρόμο, ξανασμίγουν ξαφνικά κάτω από την πιο απίθανη συνθήκη που θα μπορούσε να τους συμβεί, αυτή της διακυβέρνησης μιας χώρας. Τώρα πλέον δεν τους ενώνει μόνο η φιλία αλλά και η εξουσία. Αφού όλα μπορούν να συμβούν, όλα μπορούν και να γίνουν. Και σε αυτή την ιστορία συμβαίνουν τα πάντα, πιστευτά και απίστευτα.

Ο Νίκος Αρχιμανδρίτης υπήρξε γέννημα θρέμμα των πλέον απατηλών βεβαιοτήτων που ευδοκίμησαν στους κόλπους της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Καρικατούρα των προοδευτικών επαγγελιών ενός καλύτερου κόσμου, παίρνει το δίκιο στα χέρια του σε μια ουρανοκατέβατη ευκαιρία απειλώντας τους πάντες στην σταυροφορία του ενάντια στη διαφθορά. Ο Αρχιμανδρίτης εντάσσεται στην πλευρά εκείνη της ιστορίας στην οποία όλοι πουλούν ένα πρόσωπο που δεν έχουν, ένα πρόσωπο οργής που ποθεί παράφορα ακριβώς αυτό που καταγγέλλει: την εξουσία, τη δύναμη του χρήματος, την καλή ζωή  …«για πάρτη μας».

Ο Νίκος Αρχιμανδρίτης προκαλεί αντιδράσεις επειδή χαλκεύοντας ένα ψευδές πρόσωπο, στην πραγματικότητα δεν νοθεύει τον εαυτό του αλλά επιθυμεί να νοθεύσει τα πάντα γύρω του. Το ζητούμενο δεν ήταν ποτέ ένας δικαιότερος κόσμος αλλά η δυνατότητα ενός κόσμου που να δίνει το ελεύθερο στον Αρχιμανδρίτη και στους ομοίους του να παίζουν απρόσκοπτα την κωμωδία του ολοκληρωτισμού της ηθικής ανωτερότητας.

Το βιβλίο του Ξενοφώντα Α. Μπρουντζάκη είναι ένα πολιτικό θρίλερ για την …φαντασία στην εξουσία: Διαπλοκή, διαφθορά, ίντριγκες, fake news, αποστάτες, καναλάρχες, έμποροι ναρκωτικών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ιδιωτικά αεροσκάφη, εξωτικοί προορισμοί, πετρελαιάδες και offshore εταιρίες!

Μαζί και το αριστούργημα της Αμαλίας Μεγαπάνου, "Γκρίζα Πέτρα, Την εποχή του Χότζα στη Βόρεια Ήπειρο".