Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 13:56

-A +A

New Europe: Το εντυπωσιακό εξώφυλλο με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 13:56
New Europe: Το εντυπωσιακό εξώφυλλο με τον Κυρ. Μητσοτάκη
-A +A

Στο κέντρο ενός γεμάτου συμβολισμούς εξώφυλλου του Our World εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως τιμώμενο πρόσωπο της επετειακής δεκαετούς έκδοσης του περιοδικού.

Οι ηγέτες του σύγχρονου κόσμου απεικονίζονται στο εξώφυλλο του Our World να συζητούν, να διαγωνίζονται, να παίζουν και να προσπαθούν να μετασχηματίσουν τον κόσμο.

Ειδικότερα, η εικόνα που είναι εμπνευσμένη από το διάσημο αριστούργημα του Ραφαήλ «Η Σχολή των Αθηνών», έχει τον έλληνα πρωθυπουργό στο κέντρο και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στο πλευρό του. Στη θέση που έχει στον πρωτότυπο πίνακα ο Σωκράτης, πίσω αριστερά, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ενώ στο κάτω μέρος οι Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν παίζουν «ναυμαχία».

Κεντρικό στοιχείο της εικονογράφησης συνιστούν οι έξι Καρυάτιδες, με τις πέντε να στηρίζουν το Our World ενώ την έκτη που λείπει εμφανίζεται να την σέρνει ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Στα υπόλοιπα πρόσωπα της εικόνας, ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν στα αριστερά της εικόνας σκαρφαλώνει σε έναν κίονα, δεξιά του η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Αντίνα Βαλέαν κάθεται σε ένα όχημα της Tesla, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προσπαθεί να επιδιορθώσει ένα ρομπότ.

Δεξιά ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς συνομιλεί με τον τούρκο πρόεδρο Τ. Ερντογάν, ενώ από πάνω τους ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Σέφκοβιτς κοιτάζει μπροστά με κιάλια από το βάθος. Πίσω του, τέλος, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδη, με το τόξο της σημαδεύει τη μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας, το «τέρας του καρκίνου».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα