ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1996η
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Νέοι περιορισμοί στα καταστήματα - Και Κυριακές τα σούπερ μάρκετ

Νέοι περιορισμοί στα καταστήματα - Και Κυριακές τα σούπερ μάρκετ

Σε απόφαση για διεύρυνση του ωραρίου στα σούπερ μάρκετ προβαίνει η κυβέρνηση με στόχο να υπάρξει μεγαλύτερη διευκόλυνση στους καταναλωτές και να αποφευχθούν φαινόμενα «ουρών», ύστερα από το πλαφόν που έχει μπει από σήμερα, όπου στα καταστήματα θα βρίσκεται ένας άνθρωπος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Πιο αναλυτικά, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται σήμερα το βράδυ, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μπει ρύθμιση για διεύρυνση ωραρίου σε σούπερ μάρκετ από 7:00 έως και 10:00 το βράδυ, ενώ τα μέτρο δεν αποκλείεται εντέλει να ισχύσει και για άλλα καταστήματα.

Παράλληλα θα ζητείται η τήρηση κανόνων υγιεινής, όπως η υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων μεταξύ καταναλωτών και υπαλλήλων, η διάθεση αντισηπτικών υγρών και η χρήση γαντιών.

Επίσης αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας των σούπερ μάρκετ κατά τις επόμενες 4 Κυριακές, ενώ ήδη έχει επιτραπεί να γίνονται παραδόσεις κατ’ οίκον τις Κυριακές.

Στην ΠΝΠ θα συμπεριλαμβάνεται και ρύθμιση για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, όπου θα περιγράφεται αναλυτικά σε ποιο βαθμό οι ανατιμήσεις θα θεωρούνται αισχροκέρδεια. 

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου να επεκταθεί η απαγόρευση λειτουργίας και στα εμπορικά καταστήματα τις επόμενες μέρες, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να έχει στείλει σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ενώ και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χατζηθεοδώρου έκανε σχετική τοποθέτηση.

Αλλαγές και στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς

Στην εφαρμογή ειδικού προγράμματος δρομολογίων στα συγκοινωνιακά μέσα του Οργανισμού, προχωρά από σήμερα ο ΟΑΣΑ, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού, που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οδηγοί, βάσει της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, το έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη την μείωση κατά 50% της κίνησης των επιβατών, που έχει σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα.

Πάντως σήμερα από τις πρωινές ώρες είναι μειωμένη η κυκλοφορία στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μετρό έχει μείωση κίνησης 40%, ενώ 60% μείωση καταγράφει το τραμ. Άδειες είναι και οι στάσεις των λεωφορείων και τα περισσότερα κινούνται άδεια ή με ελάχιστους επιβάτες.

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να ελαχιστοποιήσουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμούν τη χρήση καρτών-πιστωτικών ή χρεωστικών-στα εκδοτήρια.