Νέο σόου Πολάκη στη Βουλή

Νέο σόου Πολάκη στη Βουλή

Μια ημέρα μετά την αισχρή επίθεση κατά της παράταξης της ΝΔ και την επιχείρηση πόλωσης του κλίματος λόγω της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε εκ νέου στη Βουλή προκαλώντας νέα ένταση.

Συγκεκριμενα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το λόγο εκτός σειράς ομιλητών, επί προσωπικού καθώς θεώρησε ότι τον θίγει η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαραβέγια, ο οποίος κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για αναπαραγωγή fake news, σχολιάζοντας ότι ο κ. Πολάκης έκανε «έως και τον Κολοκοτρώνη αριστερό και ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον κ. Πολάκη, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα προσωπικού.  Επικαλέστηκε άρθρο του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με το οποίο τον τελικό λόγο για το αν προκύπτει θέμα επί προσωπικού έχει το Σώμα. 

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του κ. Πολάκη. 

«Σύμφωνα με τον κανονισμό αν ο βουλευτής επιμένει τότε καλείται το Σώμα να αποφασίσει. Ρωτώ λοιπόν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους αν θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί ο λόγος στον κ. Πολάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

«Μη μου κουνάς εμένα το δαχτύλι. Είσαι ψεύτης. Αυτό που κάνετε είναι παρακμή» φώναζε ο κ. Πολάκης.

«Δεν έχετε ελευθερία σκέψης. Ρωτήστε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Είστε άσχετος» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου.