Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές
Καλάβρυτα

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές

Νεκροί τους εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές στα Καλάβρυτα, στην περιοχή όπου είχαν βρεθεί προηγουμένως κάποια προσωπικά τους αντικείμενα.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών, που εντοπίστηκαν νεκροί σήμερα το απόγευμα στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, είναι οι τρεις άνδρες να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.

Και οι τρεις εντοπίστηκαν στην περιοχή Ύδατα Στυγός, πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία άτομα αναζητήθηκαν από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους ήταν το μόνο που υπήρχε στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης μετά το κλείσιμό της.

Πιθανότατα, οι αναρριχητές παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους είχε στηθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις οποίες συμμετείχε και δυο ελικόπτερα του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης και της Πυροσβεστικής, στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή επιχειρούσαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν δημόσια και οι υπεύθυνοι του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων μέσα από ανάρτηση της επίσημης σελίδας του facebook.