Νέα σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Νέα σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.57 με επίκεντρο 19 χλμ ΝΔ της Ελασσόνας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Η νέα σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. 

Λίγα λεπτά μετά την αρχική δόνηση ακολούθησε σειρά νέων σεισμών, μεγέθους από 3,6 έως 3,9 Ρίχτερ αυτή τη φορά, με το ίδιο επίκεντρο. 


Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου, μετά την νέα σεισμική δόνηση. Κλιμάκια των Δήμων επιχειρούν να εντοπίσουν αν υπάρχουν ζημιές από την σεισμική δόνηση, η οποία έγινε έντονα αισθητή και στη πόλη της Λάρισας.

Ο καθηγητής Άκης Τσελέντης χαρακτήρισε την σεισμική δόνηση μετασεισμό του αρχικού μεγάλου σεισμού των 6 βαθμών. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί για αρκετά μεγάλο διάστημα ακόμη και του ίδιου μεγέθους και ήταν κάτι που αναμέναμε.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και την μισή Ελλάδα και τον χαρακτήρισε θετική εξέλιξη γιατί συμβάλλει στην εκτόνωση της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής .