Νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,3 Ρίχτερ στην Κίνα

Νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,3 Ρίχτερ στην Κίνα

Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτου Γεωφυσικής (USGS), 7 βαθμών σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο για Γεωεπιστήμες (GFZ) έπληξε σήμερα την κινεζική επαρχία Κινχάι. Ο σεισμός είχε βάθος 10 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το GFZ.

Το επίκεντρο του σεισμού της Τσινγκάι, ο οποίος σημειώθηκε στις 2.04 το πρωί στην Κίνα (τοπική ώρα/ Παρασκευή 21.04 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 10 χιλιομέτρων, βρισκόταν σχεδόν 400 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Σινίνγκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κινεζική αυτή επαρχία βρίσκεται στο θιβετιανό υψίπεδο. Το 2010, σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών στο Τσινγκάι άφησε πίσω του 3.000 νεκρούς ή αγνοούμενους.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες νωρίτερα, μία σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την επαρχία Γιουνάν, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 17.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους από τους 100.000 που ζουν σε αγροτικές κοινότητες σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.