NASA: Συγκροτεί ομάδα για τη διερεύνηση ανεξήγητων φαινομένων τύπου UFO

NASA: Συγκροτεί ομάδα για τη διερεύνηση ανεξήγητων φαινομένων τύπου UFO

Τη συγκρότηση ομάδας η οποία θα μελετήσει όλα τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα, γνωστά και ως UFO, ανακοίνωση την Πέμπτη ο αμερικανικός Οργανισμός εξερεύνησης του διαστήματος.  Η ομάδα θα συγκεντρώσει δεδομένα για «γεγονότα στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα -- από επιστημονική άποψη» ανέφερε η NASA.

Σύμφωνα με το CNN ο αμερικανικός οργανισμός ενδιαφέρεται για τα άγνωστα εναέρια φαινόμενα από την άποψη της ασφαλείας, αν και όπως σημείωσε δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι αποτελούν φαινόμενα εξωγήινης προέλευσης. 

 Η μελέτη θα ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο και αναμένεται να διαρκέσει εννέα μήνες, με κόστος όχι περισσότερο από 100.000 δολάρια και θα βασίζεται κυρίως σε ανοιχτά δεδομένα και η έκθεση που θα προκύψει θα δημοσιευτεί από τη NASA

«Η NASA πιστεύει ότι τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να υπάρξει τυχόν επιστημονική ανακάλυψη είναι ισχυρά», δήλωσε ο Τόμας Ζερμπούχεν, αναπληρωτής διαχειριστής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον.

Όπως σημείωσε «έχουμε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα παρατηρήσεων της Γης από το διάστημα - και αυτό είναι η πηγή ζωής της επιστημονικής έρευνας. Έχουμε τα εργαλεία και την ομάδα που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την κατανόησή μας για το άγνωστο. Αυτός είναι ο ίδιος ο ορισμός του τι είναι επιστήμη. Αυτό κάνουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μία έρευνα με «υψηλό ρίσκο» αλλά και «σημαντικό αντίκτυπο» και η υπηρεσία δεν θα πρέπει να διστάσει να την πραγματοποιήσει, ακόμη και αν αφορά ένα αμφιλεγόμενο πεδίο μελέτης.

«Δεδομένης της σπανιότητας των παρατηρήσεων, το πρώτο μας καθήκον είναι απλώς να συγκεντρώσουμε το πιο ισχυρό σύνολο δεδομένων που μπορούμε», είπε ο Σπέργκελ, ομότιμος καθηγητής και πρώην πρόεδρος του τμήματος αστροφυσικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον στο Νιου Τζέρσεϊ και επικεφαλής της ομάδας που θα αναλάβει το έργο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια ακρόαση στο Κογκρέσο για τα UFO με κυβερνητικούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι πρέπει να διερευνηθούν και να ληφθούν υπόψη ως πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια.