Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητάει η Περιφέρεια Αττικής

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητάει η Περιφέρεια Αττικής

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί ένταση στο λιμάνι του νησιού, καθώς εκατοντάδες επισκέπτες προσπαθούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο επιστροφής στον Πειραιά έχοντας υποστεί ολοήμερη ταλαιπωρία λόγω του μπλακ άουτ, έχει διακοπεί και η υδροδότηση στο νησί, από άγνωστη έως τώρα αιτία,  την ώρα που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες. 

Ήδη, έχει γίνει επικοινωνία με το Πολεμικό Ναυτικό για τη μεταφορά νερού στο νησί, που αυτή την περίοδο «βουλιάζει» από τουρισμό, με υδροφόρα πλοία. Η πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει απανωτά προβλήματα, αφού τα καταστήματα δεν μπορούν πρακτικά να λειτουργήσουν, εμπορεύματα τίθενται ήδη σε κίνδυνο αλλοίωσης, ενώ δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που αναζητούν τρόπο για να φύγουν από το νησί.

Έως αργά το βράδυ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν σε θέση να πει με σαφήνεια ποια είναι η αιτία που έχει προκαλέσει το μπλακ- άουτ, ενώ στο νησί αναμένονταν γεννήτριες ( ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) προκειμένου να δοθεί έστω προσωρινή λύση για την ηλεκτροδότηση της αρχόντισσας του Σαρωνικού.