Ν. Τόσκας για εγκληματικότητα: Κατεβάζουμε και άλλους αστυνομικούς στους δρόμους

Ν. Τόσκας για εγκληματικότητα: Κατεβάζουμε και άλλους αστυνομικούς στους δρόμους

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παραδέχθηκε ότι συλλογικότητες τύπου Ρουβίκωνα προκαλούν προβλήματα και τόνισε πως η αστυνομία θα αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον real fm, σημείωσε ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν δίκιο οι κάτοικοι των Εξαρχείων και ανακοίνωσε περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Για τις συλλογικότητες τύπου Ρουβίκωνα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «η αστυνομία κάνει τις συλλήψεις, κάνει τις προσαγωγές εκεί που χρειάζεται, ελέγχει αν παραβαίνουν τον νόμο και όταν παραβαίνουν τον νόμο τους προσαγάγει στη Δικαιοσύνη. Και από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Αυτή είναι η δουλειά της Αστυνομίας και βέβαια δεν σημαίνει αυτό ότι δεν βλέπουμε και προβλήματα ότι δεν βλέπουμε και ομάδες οι οποίες περνούν τα όρια και εκεί συνεπώς αναπροσαρμόζουμε την τακτική. Υπάρχουν και προβλήματα σε όλους τους τομείς και στην εγκληματικότητα και στην παραβατικότητα παρότι έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα, όμως υπάρχουν προβλήματα, δεν τα αρνούμαστε και αναπροσανατολίζουμε τις τακτικές, υπογράμμισε ο κ. Τόσκας».

Για τα Εξάρχεια, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε πως «προσπαθούμε, κάνουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες να μειώσουμε την ένταση σε όλες τι προβληματικές περιοχές. Στα Εξάρχεια θέλει ακόμη δουλειά, χρειάζεται αρκετή δουλειά να γίνει. Έχουν δίκιο οι κάτοικοι σε αρκετές περιπτώσεις αλλά έχουν γίνει και βήματα αρκετά που νομίζω ότι τα αναγνωρίζει ο κόσμος».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε να κατεβάσουμε στο πεζοδρόμιο όσο το δυνατόν περισσότερους αστυνομικούς. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πολλές φορές παίρνοντας αστυνομικούς από εκεί που είχαν στήσει το νοικοκυριό τους στην επαρχία και σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλη εγκληματικότητα και παραβατικότητα και κατεβάζοντας τους στην Αθήνα. Θα αυξήσουμε την παρουσία στους δρόμους. Ειδικά στο κέντρο. Θα αυξήσουμε την προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, παρότι έχουν γίνει πολύ μεγάλες επιτυχίες και θα αυξήσουμε και τους ελέγχους στα θέματα Τροχαίας γιατί πράγματι οι αριθμοί όπως δείχνει και μια σημερινή έρευνα διεθνούς Ινστιτούτου δεν είναι καλοί και μας ανησυχούν τα στοιχεία. Αυτοί είναι οι τρεις κύριοι τομείς στους οποίους θα επιδιώξουμε να κάνουμε κάποια βήματα το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Φωτογραφία: SOOC