Ν. Σύψας: Την ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι

Ν. Σύψας: Την ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι

Ο ιός χτυπάει την πόρτα των γηροκομείων γιατί «έχουμε διασπορά στην κοινότητα», σημείωσε ο Ν. Σύψας, τονίζοντας πως την ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων νέων «την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε και είναι οι ηλικιωμένοι».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o καθηγητής λοιμωξιολογίας σημείωσε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 36 έτη. «Είναι νέοι άνθρωποι που αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε προτείνει και λέμε συνέχεια»

Επιπλέον, ο κ. Σύψας τόνισε ότι υπάρχει και μια 2η πανδημία και είναι η πανδημία της παραπληροφόρησης και «μαστίζεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλος ο κόσμος που είναι το ίδιο επικίνδυνη με την ίδια την πανδημία» και στη συνέχεια έκανε έκκληση στους νέους να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους σημειώνοντας πως ο ιός είναι εδώ και σκοτώνει. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς υπάρχει μια ευρεία διασπορά το οποίο σημαίνει ότι αυτό μπορεί να επιστρέψει αυτό πίσω μαζί με τους παραθεριστές και ανέφερε πως μετά τις διακοπές απαιτείται αυτοπεριορισμός 7 ημερών και απόσταση από τους ηλικιωμένους