Ν. Σύψας: Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική - Πολλά προβλήματα ως την άνοιξη

Ν. Σύψας: Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική - Πολλά προβλήματα ως την άνοιξη

Το γεγονός πως η κατάσταση στην Αττική αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού εξακολουθεί να είναι κρίσιμη επισήμανε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, υπογραμμίζοντας πως η πανδημία στην χώρα πρέπει να καμφθεί τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Νίκος Σύψας τόνισε ότι «μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα», ενώ παράλληλα τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου «εντοπίζεται η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση».

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά, και συνέχισε, «Είναι απλό, κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα». «Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία, πριν είναι αργά» σημείωσε ο κ. Σύψας και τόνισε πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή θέληση.

«Δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους» είπε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων. «Και αν χρειαστεί θα το πάρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη θετική διάγνωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Σύψας είπε πως ο ιός «δεν κοιτά προέδρους αλλά ευάλωτους ανθρώπους». Ερωτηθείς για τα σχολεία είπε πως είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση, προσθέτοντας πως ο βασικός όγκος των εκπαιδευτικών μονάδων λειτουργεί. Αναφορικά με τα ΜΜΜ είπε πως η κατάσταση δεν ήταν καλή αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, τόνισε πως ο κορονοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό. «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά, προβλέποντας παράλληλα «πολύ μεγάλα προβλήματα μέχρι την άνοιξη».