7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Ν. Παπαθανάσης: Η απόφαση για τη μουσική στην εστίαση θα αλλάξει

Ν. Παπαθανάσης: Η απόφαση για τη μουσική στην εστίαση θα αλλάξει

Την άποψη πως η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης θα αλλάξει έπειτα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τις πρώτες ημέρες της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων, τα μέτρα τηρήθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό από πελάτες και εργαζομένους.

«Κάποια στιγμή και αυτή η απόφαση θα αλλάξει δεν ξέρουμε πότε» σχολίασε. «Να μην ξεχνάμε ότι ο κορονοϊός δεν έχει φύγει. Ας εμπιστευτούμε την επιτροπή όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, καθώς προσεγγίζουμε το τέλος του μήνα, με την ταχύτητα των εμβολιασμών, θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποιες αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε πως το πρώτο σαββατοκύριακο με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, κατάργηση των μηνυμάτων sms, απελευθέρωση των μετακινήσεων και άνοιγμα του τουρισμού, διενεργήθηκαν συνολικά περισσότεροι από 140.000 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων σε εστίαση και λιανεμπόριο, με την πλειοψηφία των παραβάσεων να αφορούν στη μη χρήση μάσκας και τη λειτουργία σε εσωτερικούς χώρους.

«Η οικονομία αποσωληνώνεται σταδιακά. Δε θέλουμε να έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης, τονίζοντας πως «στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η απασχόληση ώστε και οι επιχειρήσεις να επανεκκινήσουν ομαλά και η ανεργία να μειωθεί μέχρι το τέλος του έτους».