ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας προαπαιτούμενο για τη σταθερότητα στην περιοχή

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας προαπαιτούμενο για τη σταθερότητα στην περιοχή

Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδος δεν αποτελεί μόνο προαπαιτούμενο για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και παράγοντα που θα της επιτρέψει να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ομιλία του στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης», που διοργάνωσε το τμήμα AHEPA HJ-20 «ΟΡΦΕΥΣ» Κομοτηνής και το Τμήμα AHEPA HJ-30 «ΘΕΑΓΕΝΗΣ» Θάσου.

Ο Νίκος ΠαναγιΩτόπουλος τόνισε ότι η ανάγκη αναβαθμίσεως της μαχητικής ικανότητος και της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από στοιχεία εντάσεων και κρίσεων από απειλές ασύμμετρης υφής, μπορεί να αποτελέσει ταυτοχρόνως και εξέλιξη με αναπτυξιακή διάσταση αφού μπορεί να συνεπιφέρει ανάταξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας με θετικές προεκτάσεις και στην οικονομία.

Η διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της AHEPA HELLAS DISTRICT 25 και τη συντόνισε ο πρώην κυβερνήτης (PDG) κ. Ευστάθιος Κεφαλλίδης.

Προλόγισαν ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA κ. Γιώργος Χωριάτης, ο Ύπατος Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ Ευρώπης κ. Φάνος Πατιρής, ο Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ HELLAS DISTRICT 25 κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ-20 «ΟΡΦΕΥΣ» Κομοτηνής και Αντιπρόεδρος Εκπαιδεύσεως Περιφερείας 25 κ. Θεοδόσιος Θεοδοσίου και ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ-30 «ΘΕΑΓΕΝΗΣ» Θάσου και Αντιπρόεδρος Οικογενείας και Προσωπικής Αριστείας Περιφερείας 15 κ. Δημήτριος Στίγκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ