Ν. Μαστοράκης: Μην πυροβολείτε τον Κυριάκο

Ν. Μαστοράκης: Μην πυροβολείτε τον Κυριάκο

Θέση απέναντι στις αντιδράσεις για τις εικόνες συγχρωτισμού κατά την περιοδεία Μητσοτάκη στην Ικαρία, στο πλαίσιο της προώθησης του σχεδίου «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς, παίρνει ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι μαριονέτες της αντιπολίτευσης που ξεχύθηκαν να του καταλογίσουν κολοσσιαίο σφάλμα είδαν με ηδονή αρπακτικού το δέντρο, αλλά έχασαν εθελοντικά το δάσος».

Σε ανάρτησή του ο κ. Μαστοράκης επισημαίνει πως «ναι, είναι σφάλμα που ο Κυριακος δέχτηκε να πάει στο γεύμα της βεράντας», ωστόσο τονίζει, πως πρόκειται για ένα «απλό faux pas μπροστά στο Κουκουέ, τον Σύριζα και τους παρατρεχάμενους όταν εκείνοι κατέβαζαν χιλιάδες κομματόσκυλα σε "διαδηλώσεις" και πιάνονταν στα χέρια με την αστυνομία».

Όπως σημειώνει, «εκείνοι τότε το έπαιζαν αντιστασιακοί (ένα ρόλο που τον έχουν παίξει κάθε άλλο παρά πειστικά επι δεκαετίες) ακόμη κι αν από τους χιλιάδες οπαδούς, μερικές εκατοντάδες θα κατέληγαν στα νοσοκομεία».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαστοράκη αναφέρει:

«Είμαι εντυπωσιασμένος κάργα από την ευαισθησία που επέδειξε η κατά τα άλλα ανίκανη, ατσούμπαλη, καρτούν αντιπολίτευση στην περίπτωση της Ικαρίας. Ξεσηκώθηκαν όλοι οι αφιλότιμοι να παίξουν ρόλο εθνικής φιλοτιμίας, οι αναίσθητοι σε ρολάκι εθνικής ευαισθησίας, επειδή ο Κυριάκος παρακάθησε σε γεύμα βουλευτή του, ενώ επισκεπτόταν την Ικαρία.

Οι μαριονέτες της αντιπολίτευσης που ξεχύθηκαν να του καταλογίσουν κολοσιαίο σφάλμα (ένας τηλεπωλητής επιστολών του Ιησού, ένας πανβλάκας που βύθισε τη χώρα στο χρέος, μια κυριούλα αρχηγός απο-κόμματος, ενας μπαρμπα Κουτσούμπας με τις συνήθεις κομμουνιστικές αγκυλώσεις και επικεφαλής, ο εσωστρεφής Τσιπρας που κρυβόταν πάντα στο Μαξίμου όταν η χώρα περνούσε κρίσεις) είδαν με ηδονή αρπακτικού το δέντρο, αλλά έχασαν εθελοντικά το δάσος.

Γνωμη μου ειναι οτι, ναι, σφάλμα που ο Κυριάκος δέχτηκε να πάει στο γεύμα της βεράντας, αλλά αυτό το σφάλμα είναι ένα απλό faux pas μπροστα στο Κουκουέ, τον Σύριζα και τους παρατρεχάμενους όταν εκείνοι κατέβαζαν χιλιάδες κομματόσκυλα σε "διαδηλώσεις" και πιάνονταν στα χέρια με την αστυνομία. Εκείνοι τότε το έπαιζαν αντιστασιακοί (ένα ρόλο που τον έχουν παίξει κάθε άλλο παρά πειστικά επί δεκαετίες) ακόμη κι αν απο τους χιλιάδες οπαδούς, μερικές εκατοντάδες θα κατέληγαν στα νοσοκομεία.

Ο Κυριάκος δεν πήγε ταξιδάκι αναψυχής με κότερο εφοπλίστριας φίλης του, πήγε σε ένα ακριτικό νησί που κανένα πρωθυπουργικό Τσιπροειδές δεν επισκέφθηκε εδώ και πολλά χρόνια. Επίσκεψη εξαρτημένη δε από τους εμβολιασμούς που προχωράνε δύσκολα σε όλη την Ευρώπη. Λάθος των συμβούλων του (ίσως και δικό του) που δέχτηκε την πρόσκληση και που απεικονίστηκε στη βεράντα να γευματίζει.

Ε και λοιπόν; Η σπουδή (και η μανιά) των λαθολάγνων που διϋλίζουν κάθε ημερα του πρωθυπουργού ελπίζοντας να βρουν κατι (έστω και fake news,) λίγο χώμα και νερό για να φτιάξουν οι ντουντούκες λάσπη, να του προσάψουν "λάθος" για να μειώσουν την εικόνα του, αποδεικνύει πόσο πολύ δυσκολεύονται να του βρουν ένα τέτοιο πραγματικό όμως λάθος! Όσο κι αν τον κοιτάζουν με ανεστραμένα κιάλια, το μέγεθος του εξακολουθεί να τους τρομάζει.

Η περίπτωση τους μοιάζει με το παλιό αυτό αστείο του κλασικού Έλληνα μ@...α που πήγε ακάλεστος σε γεύμα, έφαγε τον σκασμό κι όταν έφυγε είπε "αααα, όμως το μαρούλι στη σαλάτα δεν ήταν σωστά κομμένο."

Ο συσχετισμός δεν είναι τυχαίος. Δυστυχώς για τον Κυριάκο, δεν έχει απέναντι του αντάξια του αντιπολίτευση αλλά κομματο-βλήματα με εγκέφαλο από... μαρούλι».