Ν. Κεραμέως: Πρώτα θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Ν. Κεραμέως: Πρώτα θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Τους ειδικούς να δώσουν το «πράσινο φως» αναμένει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς όπως δήλωσε η Νίκης Κεραμέως «το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε».

Ειδικότερα, μιλώντας στο OPEN, η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς «θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς».

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά», ενώ σε ερώτηση για το εάν θα γίνουν μαθήματα μέσα στην περίοδο των γιορτών απάντησε ότι υπάρχει σχετική απόφαση.

«Θα εξετάσουμε όλα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών», είπε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε ότι ο κορονοϊός επιφέρει αλλαγές συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν και η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο θα συνδέει την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες τις αγοράς, ενώ ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια.