Ν. Κεραμέως: «Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές»

Ν. Κεραμέως: «Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές»

Το μήνυμα «Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές» έστειλε και η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο instagram με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Όπως σημειώνει η κ. Κεραμέως σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει δεχτεί σωματική ή σεξουαλική βία και κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών εντάθηκαν.

«Η καλλιέργεια αρχών και αξιών, όπως η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ο σεβασμός των άλλων, ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής. Σε αυτή την κατεύθυνση, εντάξαμε με τα Εργαστήρια δεξιοτήτων νέες θεματικές, ώστε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας τον αλληλοσεβασμό και την καταπολέμηση της βίας» γράφει η κ. Κεραμέως  υπενθυμίζοντας παράλληλα την  Τηλεφωνική γραμμή SOS: 15900.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

Σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει δεχτεί σωματική ή σεξουαλική βία.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών εντάθηκαν.
Η καλλιέργεια αρχών και αξιών, όπως η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ο σεβασμός των άλλων, ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής. Σε αυτή την κατεύθυνση, εντάξαμε με τα Εργαστήρια δεξιοτήτων νέες θεματικές, ώστε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας τον αλληλοσεβασμό και την καταπολέμηση της βίας. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ας περάσουμε το μήνυμα «Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές».
Τηλεφωνική γραμμή SOS: 15900.