Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα υποδεχθεί με ασφάλεια τους επισκέπτες το καλοκαίρι

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα υποδεχθεί με ασφάλεια τους επισκέπτες το καλοκαίρι

Η Ελλάδα κατόρθωσε να διαχειριστεί με αξιοσημείωτη επιτυχία την κρίση της πανδημίας επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών στο «Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας» (RND) και υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε θέση να προχωρήσει στο άνοιγμα όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και του τουρισμού, απευθύνοντας πρόσκληση στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει, η Ελλάδα πέτυχε να αποτελεί ασφαλή χώρα εν μέσω πανδημίας για τους πολίτες της και εργάζεται προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχθεί σύντομα με ασφάλεια τους επισκέπτες της.

«Η Ελλάδα κατόρθωσε να διαχειριστεί με αξιοσημείωτη επιτυχία την κρίση της πανδημίας μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, στηριζόμενη στην άμεση λήψη μέτρων και με πυξίδα τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας. Τώρα που οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς και πάντοτε με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε, βήμα-βήμα, στο άνοιγμα όχι μόνο της οικονομίας μας, αλλά και του ελληνικού τουρισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Όπως υπογράμμισε, «οι ελληνικές Αρχές, με ιδιαίτερη προσοχή, επεξεργάζονται τα σχετικά ταξιδιωτικά και υγειονομικά πρωτόκολλα και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση με ασφάλεια να φιλοξενήσουμε και πάλι επισκέπτες στη χώρα μας» και σημείωσε ότι «η Ελλάδα σταδιακά βγαίνει από την κρίση της πανδημίας, επιστρέφει στην κανονικότητα. Οι μετακινήσεις εντός της χώρας απελευθερώνονται, τα ξενοδοχεία μας ετοιμάζονται να ανοίξουν, οι παραλίες μας είναι ξανά προσβάσιμες, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι δίνονται και πάλι στο κοινό».

«Με υπευθυνότητα αίρουμε έναν έναν τους περιορισμούς με πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία όλων μας. Αντίστοιχα, επιδιώκουμε όπως σε στενό συντονισμό με τους εταίρους μας να αποκαταστήσουμε σταδιακά την κανονικότητα όσον αφορά τα ταξίδια», ανέφερε ο κ. Δένδιας και τόνισε τη στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών που εξέδωσε και οι οποίες η Ελλάδα θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας «να συζητήσουμε τη Δευτέρα οι Υπουργοί Εξωτερικών από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, τη Σλοβενία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία για τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό των πολιτικών μας για τον τουρισμό και τη σταδιακή άρση των συνοριακών ελέγχων, με στόχο της αποκατάσταση των ελεύθερων, ασφαλών μετακινήσεων εντός της ΕΕ».

Γνωστοποίησε επίσης, ότι με πρωτοβουλία δική του και του ομολόγου του της Βόρειας Μακεδονίας, θα συζητήσουν στις 19 Μαΐου όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της περιοχής (κ-μ της ΕΕ και Δυτ. Βαλκανίων) για την προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα και τη συνεργασία για το κοινό όφελος.

«Η Ελλάδα πέτυχε να αποτελεί ασφαλή χώρα εν μέσω πανδημίας για τους πολίτες της. Ασφαλής θέλουμε να παραμείνει και για τους τουρίστες, τους επισκέπτες της, που ελπίζουμε ότι και φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις ομορφιές του ελληνικού καλοκαιριού», κατέληξε.