N. Χαρδαλιάς: Πιθανά νέα μέτρα σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις

N. Χαρδαλιάς: Πιθανά νέα μέτρα σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις

Τη σημασία των μέτρων αυτοπροστασίας που, όπως τόνισε, πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δεν απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, μιλώντας στο sputniknews.gr, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής είτε τοπικού είτε καθολικού lockdown ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «έχουμε στη διάθεσή μας πλήθος μέτρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πριν αποφασιστεί η επιβολή lockdown».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι μετά το lockdown των περασμένων μηνών, ο μικρός αριθμός κρουσμάτων και η χαλαρή διάθεση που χαρακτηρίζει το καλοκαίρι και η επιθυμία να «αφήσουμε την πανδημία πίσω μας» επέφεραν χαλάρωση στον πληθυσμό και μη τήρηση των μέτρων προστασίας, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η πολιτεία έλαβε έγκαιρα μέτρα κατά των καταστάσεων συνωστισμού -όπως τα πανηγύρια που απαγορεύτηκαν- ενώ όσον αφορά τους γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις όπου ισχύει το όριο των 100 καλεσμένων, δεν αποκλείει να παρθούν και νέα μέτρα. «Περιμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί ώστε να αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων αλλά και την κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση για την αύξηση του αριθμού των επιβατών απάντησε ότι «η γενικευμένη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του πλοίου» αποφασίστηκε «ώστε να μπορούμε όλοι μας να ταξιδέψουμε με ασφάλεια».

Τέλος, είπε ότι ο ίδιος δεν θα κάνει διακοπές λόγω φόρτου εργασίας υπογραμμίζοντας «στις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας ανήκουν και οι πυρκαγιές, οπότε το καλοκαίρι δεν είναι περίοδος χαλάρωσης και διακοπών για εμάς». Όπως όμως επισήμανε, αν πήγαινε διακοπές θα απέφευγε τον συνωστισμό και θα φρόντιζε να τηρεί πιστά τους κανόνες αυτοπροστασίας.