Ν. Χαρδαλιάς: Αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις - «Όχι» σε νέο lockdown

Ν. Χαρδαλιάς: Αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις - «Όχι» σε νέο lockdown

Αυστηρούς ελέγχους και κυρώσεις το προσεχές διάστημα, προς όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αποκλείει πάντως ένα νέο γενικό lockdown ενώ επισημαίνει ότι το ποσοστό των εισαγόμενων κρουσμάτων παραμένει χαμηλό.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα για γενικό lock down και αυτό γιατί τους προηγούμενους μήνες εμπλουτίσαμε την εργαλειοθήκη μας με στοχευμένα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους».

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι «στόχος όλων θα πρέπει να είναι να μην ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Γι' αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουμε κάθε είδους συγχρωτισμούς».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των δασικών πυρκαγιών, ο Ν. Χαρδαλιάς είπε ότι «κάθε ημέρα έχουμε κατά μέσο όρο 40 δασικές πυρκαγιές και πολλές υπό δύσκολες συνθήκες. Το γεγονός ότι η κατάσταση δεν ξέφυγε οφείλεται στα ακαριαία αντανακλαστικά των μηχανισμών μας, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών μας και σε όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και περιουσία αλλά και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας.»