Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση μετάλλαξης «ανθεκτικής» στα εμβόλια

Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση μετάλλαξης «ανθεκτικής» στα εμβόλια

Δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστεί μετάλλαξη του κορoνοϊού, η οποία θα είναι «ανθεκτική» στα εμβόλια. Αυτό δήλωσε στο Fox News, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Χρειαζόμαστε τρεις μήνες για να προσαρμόσουμε το εμβόλιο στα δεδομένα μιας νέας μετάλλαξης του ιού, υπογράμμισε.

Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν για να δουν, αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας, σημείωσε ο Μπουρλά.

Προσδοκίες για νέα ώθηση μετά την πλήρη έγκριση

 

Εντωμεταξύ, νέα ώθηση στον εμβολιασμό ανά τον κόσμο αναμένεται να δώσει η πλήρης έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), χθες Τρίτη, στο εμβόλιο της Pfizer – Biontech για τους πολίτες άνω των 16 ετών, καθώς υπήρχε αριθμός διστακτικών που απέφευγαν να εμβολιαστούν με το επιχείρημα ότι το εμβόλιο είναι σε «πειραματικό στάδιο», μολονότι είχε δοθεί άδεια επείγουσας χρήσης από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 204 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer μέχρι την περασμένη Κυριακή. Είναι το πρώτο σκεύασμα που λαμβάνει πλήρη έγκριση από τον FDA.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικών ΜΜΕ, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας των ΗΠΑ ελπίζουν ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στο να πειστούν περισσότεροι Αμερικανοί να εμβολιαστούν.