Τετάρτη 8 Απριλίου 2020, 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 00:03

-A +A

Νίκος Χαρδαλιάς : «Μπλόκο» σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια - Στα 300 ευρώ το πρόστιμο

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020, 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 00:03
«Μπλόκο» σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια - Στα 300 ευρώ το πρόστιμο
-A +A

Η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων ενόψει της εξόδου του Πάσχα, σε σταθμούς διοδίων, λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και στους εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας πως διπλασιάζεται στα 300 ευρώ το προβλεπόμενο πρόστιμο για τους παραβάτες.

Αντίστοιχα ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον.

Η μάχη συνεχίζεται τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και τόνισε πως ο Απρίλιος είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος μήνας για τη μάχη για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα