Μουσταφά Ακιντζί: Δέχομαι απειλές από την Τουρκία να μην κατέβω στις «εκλογές»

Μουσταφά Ακιντζί: Δέχομαι απειλές από την Τουρκία να μην κατέβω στις «εκλογές»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές Αρχές για να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τις «προεδρικές εκλογές» ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται αύριο, Κυριακή, όπως ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων Independent Turkish.

Σύμφωνα με το Ahval News, ο Ακιντζί ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν στενές σχέσεις και είναι πιστές σε αυτούς που κυβερνούν την Τουρκία. Έλαβα μήνυμα μέσω του γραμματέα μου ότι θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια και τους οικείους μου να μην συμμετάσχω στις εκλογές».

Άμεση ήταν η αντίδραση της λεγόμενης τουρκικής πρεσβείας στα κατεχόμενα, η οποία σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του Ακιντζί είναι εκτός πραγματικότητας.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία κάθε Toυρκοκύπιου, συμπεριλαμβανομένης της ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας», ανέφερε η δήλωση της πρεσβείας. «Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει τα προβλήματα με τη στοχοποίηση της Τουρκίας σε προεκλογικές εκστρατείες. Η συνέχιση μιας τέτοιας ενοχλητικής στάσης κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας απέχει πολύ από τις καλές τη πίστει προθέσεις», καταλήγει.

Να σημειωθεί πως η τουρκική κυβέρνηση συχνά βρίσκεται σε αντίθεση με τον υφιστάμενο «πρόεδρο» του ψευδοκράτους και υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές  Μ. Ακιντζί, και ευνοεί τον αντίπαλό του υποψήφιο και «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ στη θέση του.