Moody's: Ο χειρότερος «μαύρος κύκνος» ο κορονοϊός

Moody's: Ο χειρότερος «μαύρος κύκνος» ο κορονοϊός

Χειρότερος «μαύρος κύκνος» και από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τη Μεγάλη ύφεση του 2008 μπορεί να αποδειχθεί η πανδημία του κορονοϊού, καθώς σε αντίθεση με την κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, κανείς δεν είχε προβλέψει την έξαρση του νέου κορονοϊού στις αρχές του 2020.

Αυτό αναφέρει σε έκθεσή της η Moody’s, προσθέτοντας ότι σε αντίθεση με την οικονομική κρίση, οι αρμόδιες οικονομικές και υγειονομικές αρχές έχουν περιορισμένη ικανότητα αντιμετώπισης του ιού στην περίπτωση που εξελιχθεί σε πανδημία όπως η ισπανική γρίπη του 1918.

Ο δείκτης βιομηχανικών μετάλλων της Moody’s Analytics έχει κάνει «βουτιά» εξαιτίας των κινδύνων που σχετίζονται με την πιθανότητα εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε σημαντικό βαθμό η πτώση των τιμών οφείλεται στην υπερβολική εξάρτηση της παγκόσμιας βιομηχανικής δραστηριότητας από την Κίνα. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει σε ποσοστό 7,1% από την εμφάνιση του κορονοϊού με τον χαλκό να χάνει 10,4%, το νικέλιο 8,7%, τον κασσίτερο 8,2% και τον ψευδάργυρο 7,3%.