Μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τον σεισμό στην Ελλάδα

Μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τον σεισμό στην Ελλάδα

Ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, λίγο μετά το μεσημέρι, προκάλεσε ένα κύμα μηνυμάτων αλληλεγγύης και συμπαράστασης από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι, που επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, για να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του για τον σεισμό που έπληξε την Κεντρική Ελλάδα. Την επικοινωνία των δύο υπουργών γνωστοποίηση το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

Ακολούθησε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα που επικοινώνησε με τον Νίκο Δένδια για να εκφράσει τη συμπαράσταση της χώρας της για το σεισμό που έπληξε την Κεντρική Ελλάδα, αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε και αυτός με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού και την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει μετά το σεισμό που σημειώθηκε στην Κεντρική Ελλάδα.

Τέλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ν.Δένδια, ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα μετά το σεισμό που σημειώθηκε στη Θεσσαλία.