ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Μήνυμα Μπάιντεν: «Η ζωή θα επιστρέψει στην ομαλότητα, σας το υπόσχομαι»

Μήνυμα Μπάιντεν: «Η ζωή θα επιστρέψει στην ομαλότητα, σας το υπόσχομαι»
AP Photo/Carolyn Kaster

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ,Τζο Μπάιντεν, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μείνουν ασφαλείς, να αποφύγουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, να φορούν μάσκες και να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, εν όψει της μεγάλης γιορτής της Ημέρας των Ευχαριστιών.

«Ξέρω ότι μπορούμε και ότι θα νικήσουμε αυτόν τον ιό», είπε ο Μπάιντεν σε ομιλία του σε άδειο θέατρο στην πόλη Ουίλμινγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, με ακροατήριο μερικά μέλη της ομάδας του και δημοσιογράφους, που φορούσαν μάσκες και τηρούσαν αποστάσεις. 

Εν αντιθέσει με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποφεύγει να αναφερθεί στο θέμα, ο Μπάιντεν ζήτησε επίσης από τους Αμερικανούς να επαγρυπνούν στον αγώνα αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορονoϊού, προειδοποιώντας για τον «μακρύ, σκληρό χειμώνα».

«Η ζωή θα επιστρέψει στην ομαλότητα. Σας το υπόσχομαι. Θα γίνει», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας πως η πανδημία «δεν θα κρατήσει για πάντα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, προέτρεψε τους πολίτες να φροντίσουν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις για τη γιορτή των Ευχαριστιών να είναι όσο πιο μικρές γίνεται και να τηρούν τις συστάσεις, να «αντέξουν λίγο ακόμα».

«Αν κάνουμε αυτά τα πράγματα, θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Αυτή είναι η τελευταία μου παράκληση πριν από τη γιορτή», είπε ο Φάουτσι σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC News χθες.